Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τα πρώτα γενέθλια του Αχιλλέα (Achilleas' first birthday party)

Γειά σας και πάλι!!!!
 
Σήμερα είπα να πιάσουμε γενέθλια.
 
Τα πρώτα γενέθλια του Αχιλλέα μου τον Ιούλιο του 2010 γίναν στην αυλή μας με μπόοοολικο κόσμο.
 
Εφτιαξα προσκλητήρια με το μπλέ σκυλάκι γιατί  τρελαινόταν για σκυλιά και αυτό ήταν από τα πιο γλυκούτσικα που βρήκα. Το ποιηματάκι είναι ένας συνδιασμός κάποιου που βρήκα στο internet συν την δική μου έμπνευση
 
#ΤΙΡ Ετοίμασα τη  μακέτα και την έδωσα στο φωτογραφείο να μου τις τυπώσει γιατί αν είναι η πρόσκληση full  στο χρώμα δεν συμφέρει να την τυπώσεις στον εκτύπωτη. Στο φωτογραφείο είναι πολύ πιο οικονομικό και καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης.
 
 
 
Την τουρτίτσα του την παρήγγειλα αλλά όλα τα υπόλοιπα τα έφτιαξα με τα χεράκια μου και τη βοήθεια της κουμπαρούλας μου και νονάς του Αχιλλέα Ντέπυ.

 
  
Ας αρχίσω με τα πιο καλλιτεχνικά. Τα δωράκια που μοιράσαμε για τα πιτσιρίκια. Πήρα ωραιότατες σοκολατίτσες και τις ξεγύμνωσα από την αρχική τους συσκευασία, τις τύλιξα με αλουμινόχαρτο πρώτα, μετά με χρωματιστό χαρτί γλασέ για χειροτεχνίες και τέλος έφτιαξα ένα γλυκούτσικο  περιτύλιγμα.
 


 
#TIP Αν κάνετε τις σοκολατίτσες μην κολλήσετε με κόλλα τις ενώσεις, βάλτε ταινία διπλής όψης. Είναι πιο μπελαλίδικο αλλά η κόλλα μυρίζει και δεν κανει να έρθει και σε επαφή με τις σοκολάτες που σίγουρα θα καταβροχθίσουν τα βλαστάρια μας.
 
Τα ίδια σχεδιάκα με τις σοκολάτες τα έφτιαξα και σε μικρό αυτοκολητάκι και τα κόλλησα πάνω σε μινι γκοφρετίτσες. Πήρα σακουλάκια, έβαλα μια σοκολάτα, μια γκοφρετίτσα ένα γλυφιτζούρι και ένα πακετάκι ζελεδάκια (μέσα στην υγιεινή διατροφή τα είχα τα πιτσιρίκια!) τέλος σφράγισα τα σακουλάκια με χαρτάκι που τύπωσα με το ίδιο θέμα με τα υπόλοιπα.
 
 
Να και τα πατρόν για τα περιτυλίγματα των σοκολατών μας.
 

 
 
Ας πάμε τώρα και στα φαγοπότια μας.
 
Είχαμε φαί για να ταίσουμε έναν λόχο... αλλά δεν πειράζει την επόμενη μέρα δεν χρειάστηκε να μαγειρέψω! χιχιχι


 Φυσικά τοστάκια με ζαμπόν και με γαλοπούλα, πιτσούλα, μακαρονοσαλάτα με μακαρόνια με τον Μπομπ Σφουγγαράκι που βρήκα στο σουπερ μάρκετ, ρολάκια με γέμιση κοτόπουλο, τυριά και κρέμα γάλακτος, σουβλάκια με κεφτεδάκι ψημένο στο φούρνο, τυρί, λουκανικάκι και ψωμάκι, και τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια (αυτά ήταν κατεψυγμένα και τα καημένα δεν τους έδωσα σημασία και τα καρβούνιασα ολίγον τί. ουπς!)
 
 

#ΤΙΡ Τα σουβλάκια μπορείτε να τα καρφώσετε πάνω σε μια πατατούλα που την έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο φαίνονται πολύ όμορφα.
 
 
Έφτιαξα και ταμπελίτσες χιουμοριστικές που έγραφαν τί είναι το κάθε φαγητό. Τις τύπωσα σε χαρτονάκι και τις ακούμπισα πανω στις σπεσιαλιτέ μου.
 
Ήταν ένα πολύ όμορφο πάρτυ. Μόλις φύγαν τα πολλά πιτσιρίκια μαζεύτηκαν και οι μεγάλοι και πλακωθήκαμε στα ούζα. ΩΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
 
 
Ματς μούτς
 
Δήμητρα
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: