Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Χειροποίητες Πασχαλινές Λαμπάδες - Hand made Easter Candles



Πλησιάζει το Πάσχα! Ώρα για επιπλέον δημιουργία. Να σας πω την αλήθεια σιχαίνομαι τις παιχνιδολαμπάδες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και μου λείπουν οι απλές και πιο δημιουργικές λαμπαδίτσες που είχαμε εμείς στα παιδικά μας χρόνια. Έτσι φέτος είπα να δοκιμάσω κάτι καινούριο για να φτιάξω τις λαμπάδες των βαφτιστηριών μου.

Δοκίμασα μερικές τεχνικές και σας έχω μερικά δείγματα παρακάτω.


Χρωματιστή λαμπάδα με στένσιλ.





Βοηθήστε με καρφιτσούλα για να μην πασαλειφτείτε.
Ξεκολλήστε τα αυτοκόλλητα πριν στεγνώσει καλά το χρώμα γιατί θα γίνει κάπως έτσι. χιχι

Αν δεν είστε και πολύ της ζωγραφικής μπορείτε να φτιάξετε ένα στένσιλ από αυτοκόλλητο. Στον υπολογιστή σας ετοιμάστε το όνομα του μικρού ή κάποιο σχεδιάκι ή και τα δυο. Τυπώστε το στο αυτοκόλλητο. Με ένα κοπίδι κόψτε το (είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά αξίζει). Κολλήστε πάνω στην λαμπάδα και περάστε με το ακρυλικό χρώμα. Αφήστε το λιγάκι να σταθεί η μπογιά, αφαιρέστε το αυτοκόλλητο και αφήστε να στεγνώσει καλά. Αν δυσκολεύεστε να ξεκολλήσετε το αυτοκόλλητο θα σας βοηθήσει να ξεκινήστε με μια καρφίτσα σε μια γωνίτσα και μετά να τραβήξετε με κάποιο τσιμπιδάκι ή τα δάχτυλά σας..

Ζωγραφιστή λαμπάδα:



Αν είστε της ζωγραφικής μπορείτε με τα ακρυλικά χρώματα να ζωγραφίσετε με τα πινελάκια σας το όνομα του παιδιού και γιατί όχι και κάποια λουλουδάκια ή ζωάκια ή αυγουλάκια ή ότι άλλο σας εμπνέει. Αν θέλετε χρωματίστε ένα μέρος της λαμπάδας με ακρυλικό χρώμα και μόλις στεγνώσει γράψτε με λεπτό πινελάκι πάνω στην χρωματισμένη επιφάνεια.

Λαμπάδα με συνδυασμό αυτοκόλλητο και ζωγραφική:


Αν σας είναι δύσκολο να ζωγραφίσετε πάνω στην κουρμπα της λαμπάδας σκέφτηκα και κάτι άλλο που είναι πιο εύκολο. Πάρτε αυτοκόλλητο Α4 κόψτε το στο μέγεθος της λαμπάδας. Ζωγραφίστε το με τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους κλπ κλπ. Μόλις στεγνώσει κολλήστε το πάνω στην λαμπάδα. Στην ένωση του αυτοκόλλητου με την λαμπάδα στολίστε με κορδελίτσα ή κορδονάκι για να μην ξεχωρίζει χαρτί με λαμπάδα.

Λαμπάδα με σχέδιο από χαρτοπετσέτα:





Έχετε μια όμορφη χαρτοπετσέτα; Μπορείτε να την κάνετε λαμπάδα. Κόψτε το κομμάτι της χαρτοπετσέτας που θέλετε και κολλήστε την πάνω στην λαμπάδα με αραιωμένη ατλακόλ. Αφήστε το να στεγνώσει και να γίνει η κόλλα διάφανη.

TIPS
  • Μόλις τελειώσετε την λαμπάδα μπορείτε να την περάσετε με μια στρώση ατλακόλ για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα και να μην γρατζουνιστούν.
  • Αν χρωματίσετε την λαμπάδα ή χρησιμοποιήσετε ατλακόλ πασπαλίστε και λίγο γκλίτερ πριν στεγνώσει, έτσι θα έχετε ένα πιο φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.
  • Μπορείτε σε μια λαμπάδα να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από μια τεχνική.
  • Για να κολλήσετε κορδέλες και διακοσμητικά χρησιμοποιήστε πιστόλι ζεστής σιλικόνης πάνω στο στολίδι για περισσότερη ευκολία, αλλά μην το παρακάνετε και σας λιώσει το κερί. Μια μικρή ποσότητα αρκεί.
Αν έχετε κι άλλη συσσωρευμένη έμπνευση δοκιμάστε να φτιάξετε και ασορτί το κουτί της λαμπάδας.

Αν θέλετε να προσθέσετε παιχνιδάκι θα ήταν όμορφο να χρησιμοποιήσετε κάποιο λούτρινο, playmobil ή lego ακόμα και κάποιο πλεκτό αρκουδάκι θα ήταν τέλειο, ακόμα είδα λαμπάδα στολισμένη με κουμπάκια και με γραμματόσημα.

Όλες οι τεχνικές είναι καινούριες για μένα και προσπάθησα πριν σας τις παρουσιάσω να τις δοκιμάσω εγώ πρώτα (για να μην σας γράφω αρλούμπες). Δυστυχώς δεν είχα πολλά κεριά, καθώς επίσης είχα και μερικές αποτυχίες αλλά το νόημα το πιάσατε.

Ότι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα είναι μοναδικό!

Καλές δημιουργίες και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


Ματς μουτς
Δήμητρα













Δεν υπάρχουν σχόλια: